Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@22:30:18 GMT

طرح تولید گلیم در صمصامی کوهرنگ با موفقیت اجرا شد

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۹۱۴۶

طرح تولید گلیم در صمصامی کوهرنگ با موفقیت اجرا شد

مهرداد رئیسی روز یکشنبه در خصوص کارگاه‌های انفرادی خانگی تولید گلیم در شهر صمصامی تاکید کرد: در این طرح ۳۵ نفر از بانوان شهر صمصامی شهرستان کوهرنگ آموزش گلیم‌بافی را به ‌صورت رایگان فرا گرفتند.

وی افزود: هر کدام از افراد آموزش دیده می‌توانند سالانه حداقل ۱۰ متر مربع گلیم تولید و در بازارها داخلی و خارجی عرضه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیسی تصریح کرد: تمامی تولیدات گلیم این افراد به‌صورت تضمینی از سوی اتحادیه تعاونی صنایع دستی استان خریداری می‌شود.

وی یادآور شد: آموزش رایگان رشته‌های صنایع‌دستی و خرید تضمینی تولیدات آن در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری با جدیت دنبال و اجرا می‌شود.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این طرح با هدف رونق صنایع‌دستی، افزایش اشتغال خانگی، رونق اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت خانوارها اجرایی شد.

وی گفت: ایرادها و نقص‌های موجود در تولید این هنرصنعت با هدف ارتقای کیفی محصولات به هنرمندان و تولیدکنندگان، ارائه و برای رفع آن گام‌های اساسی برداشته شده است.

رئیسی تاکید کرد: "گلیم" چهارمحال و بختیاری به‌عنوان یکی از صنایع‌دستی پرطرف‌دار این استان از ظرفیت بالایی برای ورود به بازارهای جهانی برخوردار بود، که البته هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده است.

وی افزود: "گلیم‌بافی" چهارمحال و بختیاری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین هنر صنعت‌ها در رسته بافته‌های داری توانسته "نشان کیفیت" را از سازمان یونسکو دریافت کند.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مهارت‌بافندگان در خلق این هنر صنعت باعث شده تا "گلیم" استان با تکنیک‌های خاص و طرح‌های ذهنی تولید و با شهرتی جهانی روانه بازارهای خارجی و داخلی شود.

وی یادآور شد: "گلیم‌بافی" دومین صنعت‌دستی چهارمحال و بختیاری پس از فرش به‌شمار می‌رود.

رئیسی اظهار داشت: گلیم‌های دورو، سوف، رندی، گلیم‌گبه، گلیم‌فرش و گلیم‌لری از انواع گلیم‌های تولیدی مرسوم در چهارمحال و بختیاری بوده و از رنگرزی سنتی و گیاهی منحصربه‌فرد برخوردار است.

چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ هزار نفر در فصل‌های مخلتف سال فعالیت می‌کنند.

هم‌اکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن ها از مهم‌ترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری این استان است.

صمصامی شهرستان کوهرنگ در ۱۵۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

برچسب‌ها کوهرنگ صمصامی چهارمحال وبختیاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کوهرنگ صمصامی چهارمحال وبختیاری کوهرنگ صمصامی چهارمحال وبختیاری چهارمحال و بختیاری صنایع دستی گلیم بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۹۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به نقش مهم آموزش در حفظ و توسعه صنایع دستی، گفت: آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری سازی در این حوزه است. - اخبار استانها -

مریم جلالی دهکردی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قشم، اظهار داشت: صنایع دستی علاوه بر آن که می‌تواند منتقل کننده فرهنگ یک منطقه باشد، نقش مهمی نیز در اشتغال‌زایی و تولید ثروت دارد.

وی ادامه داد: لازمه اشتغال‌زایی و تولید ثروت در این حوزه آموزش در جهت بازاریابی و تجاری‌سازی است که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح به آن دست یافت.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت حفظ و احیای صنایع دستی و آشنایی بیشتر نسل جوان با فرهنگ و صنایع دستی مناطق خود، تصریح کرد: احیای این صنایع با هدف ایجاد ثروت و معرفی هر چه بیشتر آن از جمله وظایف ما است.

جلالی دهکری ایجاد خانه‌های صنایع دستی را راهکاری در جهت تحقق این موضوع عنوان کرد و گفت: امیدواریم با کمک بخش خصوصی و ظرفیت‌های مردمی بتوانیم خانه‌های صنایع دستی را ایجاد و توسعه دهیم و آنها را محلی به منظور آموزش، نمایش و عرضه محصولات صنایع دستی تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: نسل جوان با پیوند نسلی می‌تواند دانشی که سینه به سینه در دل اجداد و بزرگان ما وجود دارد را به عرصه دانش، محل تحصیل و آموزش و پرورش منتقل کند.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس